Måltider i særklasse

Bæredygtighed, sanselighed og kvalitet

På Sølballegaard har vi indgået partnerskab med en af verdens førende bæredygtige restauranter Moment, der nærmest ligger i Sølballegaards baghave og deres nye søsterrestaurant Novel, der holder til på Aarhus Ø. De skaber vores kulinariske koncept, og det er Moments og Novels dygtige kokke og tjenere, der betjener vores gæster undervejs i deres ophold. Det betyder at vores gæster kan se frem til sublime kulinariske oplevelser med sanselighed og bæredygtighed som vigtige ledestjerner. 

Moment og Novels fælles filosofi er at demonstrere, hvordan man kan skabe fantastiske madoplevelser med et positivt aftryk på naturen, og samtidig inspirere gæster til en mere bæredygtig fremtid. Køkkenet er orienteret mod sæsonen og det momentane – og samtidig forlænges sæsonerne ved at præservere naturens overflod, når den er der.  

Menuerne er primært plantebaserede, men suppleres indimellem med bæredygtige fisk, skaldyr samt vildt (i jagtsæsonen). Der bruges også æg og mejeriprodukter. Smagene er rige og dybe, serveringerne æstetiske og råvarerne nøje udvalgt på baggrund af sæson og vejr. 

Moments indsats er blevet belønnet med flere topplaceringer i diverse restaurantguides, fremragende anmeldelser, en bib gourmand og en grøn stjerne i Michelin-guiden.  

Vi sørger naturligvis for, at menuerne ledsages af nøje udvalgte, bæredygtige vine: Håndplukkede druer dyrket uden pesticider, spontangæring, ingen anvendelse af tilsætningsstoffer, og meget lidt svovl.   

Sammen med Moment og Novel tror vi på, at vi på Sølballegaard kan tilbyde en helstøbt oplevelse af kvalitet kombineret med bæredygtighed både i forholdet til klima, miljø og det menneskelige samvær – uanset om man mødes til en lille ledersamling, et større virksomhedsarrangement eller til et bryllup.