Guldimund

20.11.2021 –

20:00 –

Pris: 250 DKK

Døråbning: 19:30

Lyt til musikken her
Guldimund

Musik man ikke bare kan ryste af sig

Sølballegaard inviterer indenfor i novembermørket – til rå, sanselig poesi og det smukkeste musikalske univers, når Guldimund går på scenen.

Bag Guldimund står 30-årige Asger Nordtorp Pedersen der var sangskriver, bassist og medforsanger på TÅRN’s debutalbum ”Ud Ad Mit Vindue” (2016), og som igennem flere år var medlem af Blaue Blume som bassist og medsangskriver af deres seneste album ”Bell of Wool” (2019) samt EP’en ‘Sobs (2017). Han har nu helliget sit virke til Guldimund,der oprindeligt tog sin begyndelse i 2016. Som navnet antyder, trækkes der hos Guldimundtråde til den danske sangskat. Asger sang som barn i drengekor, og hans indie-folkede univers har en umiskendelig skandinavisk tone.

Det nye Guldimund-album, “Dem, Vi Plejede At Være” (12. februar, 2021), iscenesætter en meget svær og kritisk fase i et parforhold. Vores jeg-fortæller beskriver nøgternt og på nærmest Knausgård-iagttagende vis situationerne, som de udfolder sig. Hvad enten det i arrigskab og afmagt handler om at rive sine yndlings T-shirts i stykker og smadre glas i køkkenvasken som på titelsangen “Dem, Vi Plejede At Være”. Eller det er iagttagelser af, hvilke ting, der ligger på natbordet ved svigermorens dødsleje, som på sangen “Stue 15”. Eller om den varme hånd og ånde fra det lille barn, som giver det ekstra skub til at kæmpe for, at parforholdet skal bestå, som fremført på “Små Fingre”.