Vikingernes Mols: Guidet vandring og filmkoncert med Lueenas

04.12.2021 –

14:00 – 17:30

Pris: 200 DKK

Døråbning: 13:40

Lyt til musikken her

Vandring og cinematisk strygerkoncert i Mols Bjerge

Lørdag d. 4. december får du mulighed for en unik, sanselig oplevelse med vikingetiden som omdrejningspunkt. Vi mødes på Sølballegaards gårdsplads kl 14, hvor du inviteres på guidet fortidsvandring. Mols Bjerge spillede med sine mange bakker og baunehøje (bålhøje) væsentlig rolle i vikingetidens landskab, og menneskers relationen til naturen var vidt forskellig fra den måde, vi i dag beskriver og forholder os til natur.

Med på turen er guide Randi Mannion, som udmærker sig som historierfortæller med en stor passion for vikingetiden og for de myter og fortællinger, som knytter sig til fortidens Mols.

Efter gåturen inviteres du ind i varmen på Sølballegaard, hvor dampende kaffe/the og en cookie venter (inkluderet i prisen), og mens mørket falder på, lukkes vi sammen ind i filmkomponisterne Lueenas fortryllende univers.

Lueenas er en duo bestående af violin, kontrabas, forstærkere og pedaler. De skaber voldsomme og poetiske lydlandskaber, som fortæller historier uden ord. Panoramisk musik med rødder i både klassisk minimalisme og langstrakt improvisatorisk rockmusik.

Duoen består af filmkomponisterne Maria Jagd og Ida Duelund, og den filmiske baggrund skinner tydeligt igennem, når Lueenas spiller koncerter. Denne eftermiddag vil de spille både komponeret og improviseret musik inspireret af en fortælling fra vikingetiden om Bjørn Jernsides mislykkede togt fra 859 e.kr.

Koncerten akkompagneres af filminstruktør Martin De Thurah’s stemningsfulde billeder fra videoværket ‘Togtet’, som ligenu udstilles på Nationalmuseet i København.

Efter koncerten vil der være mulighed for at spørge ind til bandets arbejde som musikere og filmkomponister.

Siden Lueenas blev dannet i 2019 har de udgivet 1 EP (gold records), 2 soundtracks (gold records) og lavet musikken til en række dokumentar- og kortfilm (DR TV). De har nyligt lavet musikken til videoværket ‘Togtet’, som lige nu kan opleves på Nationalmuseet i København.

 

Koncerten med Lueenas er støttet af Statens Kunstfond og SNYK