Soleima x Livestrings

30.09.2021 –

20:00 –

Pris: 275 DKK

Døråbning: 19:00

Lyt til musikken her
Soleima

Elektronisk pop møder klassisk strygermusik i Mols Bjerge

Tilbage i 2018 spillede Soleima en eksklusiv og alternativ koncert på Heartland Festival, hvor hun fortolkede og fremførte sine egne sange i alternative versioner sammen med LiveStrings, der består af Live Johansson på cello, Karen Johanne Pedersen på violin og Nicolai Kornerup på piano og harmonika. Her var det de akustiske instrumenter der erstattede det mere elektroniske lydunivers, vi ellers kender hos Soleima.

Denne smukke og inderlige oplevelse skabte stor glæde hos publikum, men også på scenen, hvor der var en magisk energi. Derfor besluttede Soleima sig for at hun i forlængelse af sit næste album ville indspille en EP sammen med LiveStrings, så man kunne nyde numre fra albummet i disse helt særlige versioner, samt helt nye numre i dette spændende format.

Vi glæder os til at byde publikum på en helt særlig oplevelse, når Soleima x Livestrings igen går på scenen sammen på Sølballegaard i Mols Bjerge d. 30. september. Vi kan faktisk næsten ikke forestille os noget smukkere end deres akustiske og inderlige musikalske univers i kombination med Mols Bjerges efterårslandskab. Det bliver en siddende koncert med fokus på fordybelse i musikken og stemningen Sølballegaards intime koncertsal.

 

Om Livestrings

LiveStrings er Danmarks mest altfavnende strygekvartet og absolut i front på alle landets scener – både de klassiske og de rytmiske. De mange strenge kvartetten spiller på har formet dem til at være et af de mest interessante ensembler i Danmark. Sammen bevæger de sig gennem alle genrer, altid med dybe rødder i den klassiske musiktradition og spillestil. Du har helt sikkert set dem i TV-programmer såsom Toppen af Poppen, X-Factor og Go’ Morgen Dk. De har arbejdet med verdensstjerner som Eminem, Michael Bublé, Lukas Graham, MØ, Rasmus Seebach og Søren Huss på såvel liveoptrædener som indspilninger. LiveStrings’ musikere er alle klassisk uddannet fra musikkonservatorier rundt om i hele verden og arbejder også i nogle af landets største orkestre såsom Danmarks Radios Symfoniorkester og Copenhagen Phil.

Pianist Nicolai Kornerup, har lavet musik til mange forskellige begivenheder og kunstnere. Sammen med sit band Mames Babegenush har han udgivet 5 plader og spillet verden over bl.a. i Carnegie Hall i New York. For seneste plade modtog han Carl Prisen for bedste komponist i folkemusik genren. Nicolai har i lang tid lavet musik sammen med Kwamie Liv, og deres fortolkning af Kim Larsens Pianomand er allerede en klassiker. På sin kommende plade CIRCLE er musikken skabt med et ønske om et tilbagevenden til et mere akustiskudtryk, hvor melodien, kontrapunktet og det meditative instrumentale er i centrum. Musikken befinder sig et sted mellem den nordiske folkemusiks blødhed og den klassiske musiks skønhed i stil med Bach og Debussy.